Sajtos parajleves pirított zsemlekockákkal


Hozzávalók


50 dkg friss paraj
1-1,2 liter szűrt húsleves (leveskockából is készülhet)
só, 1 kisebb vöröshagyma 5 dkg vaj
1 dl tejszín
őrölt bors, reszelt szerecsendió
1 zsemle vagy 2 szelet szendvicskenyér
8 dkg reszelt sajt

A paraj szárát lecsipkedjük, és a leveleket többször váltott hideg vízben megmossuk. A 8 legszebb levelet félretesszük a díszítéshez, a többit lábasba töltjük, 1 deci húslevest aláöntünk, csipetnyit megsózzuk, és lefödve kis lángon puhára pároljuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, majd a vajon kis lángon megfonnyasztjuk. A parajt a maradék levesben turmixoljuk, a hagymára öntjük, és kevergetve fölforraljuk. A tejszínnel dúsítjuk, borssal meg szerecsendióval fűszerezzük. A zsemlét vagy a kenyeret kis kockákra vágjuk, szárazon megpirítjuk, és a reszelt sajttal együtt a levesbe szórjuk. Végül a félretett parajlevelekkel díszítjük.


Elkészítési idő: 40 perc.
Egy adag: 344 kcal / 1438 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.