Sajtos parajleves pirÃtott zsemlekockákkal
Hozzávalók
50 dkg friss paraj 1-1,2 liter szűrt húsleves (leveskockából is készülhet) só, 1 kisebb vöröshagyma 5 dkg vaj 1 dl tejszÃn Å‘rölt bors, reszelt szerecsendió 1 zsemle vagy 2 szelet szendvicskenyér 8 dkg reszelt sajt
A paraj szárát lecsipkedjük, és a leveleket többször váltott hideg vÃzben megmossuk. A 8 legszebb levelet félretesszük a dÃszÃtéshez, a többit lábasba töltjük, 1 deci húslevest aláöntünk, csipetnyit megsózzuk, és lefödve kis lángon puhára pároljuk. A hagymát megtisztÃtjuk, finomra aprÃtjuk, majd a vajon kis lángon megfonnyasztjuk. A parajt a maradék levesben turmixoljuk, a hagymára öntjük, és kevergetve fölforraljuk. A tejszÃnnel dúsÃtjuk, borssal meg szerecsendióval fűszerezzük. A zsemlét vagy a kenyeret kis kockákra vágjuk, szárazon megpirÃtjuk, és a reszelt sajttal együtt a levesbe szórjuk. Végül a félretett parajlevelekkel dÃszÃtjük.
ElkészÃtési idÅ‘: 40 perc.
Egy adag: 344 kcal / 1438 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|