Turbolyás spárgaleves


Hozzávalók


1 csomó leveszöldség
1 kg csirkeaprólék
2 babérlevél
2 evőkanál egész fekete bors
40 dkg burgonya
40 dkg spárga
só, őrölt bors
1 evőkanál Worcester-mártás
fél csokor turbolya

A leveszöldséget megtisztítjuk, és a csirkeaprólékkal 3 liter vízben, a babérlevéllel meg a borssal fűszerezve, kis lángon kb. 1,5 órán át főzzük. Utána a leves felét lemerjük - a többiből a babérlevelet kidobjuk, majd a hagyományos húsleveshez hasonlóan befűszerezzük, 30 percig főzzük. Ez másnap az ebéd leveséül szolgál. A leszűrt kb. 1,2 liter alaplevet fölforraljuk. A burgonyát meg a spárgát megtisztítjuk, az előbbit kockákra, az utóbbit kisujjnyi hosszúságú darabokra vágjuk. A levesben puhára főzzük, megsózzuk, megborsozzuk, a Worcester-mártással meg a fölaprított turbolyával fűszerezzük.


Elkészítési idő: 35 perc + az alaplé fõzése.
Egy adag: 138 kcal / 578 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.