Turbolyás spárgaleves
Hozzávalók
1 csomó leveszöldség 1 kg csirkeaprólék 2 babérlevél 2 evőkanál egész fekete bors 40 dkg burgonya 40 dkg spárga só, őrölt bors 1 evőkanál Worcester-mártás fél csokor turbolya
A leveszöldséget megtisztÃtjuk, és a csirkeaprólékkal 3 liter vÃzben, a babérlevéllel meg a borssal fűszerezve, kis lángon kb. 1,5 órán át fÅ‘zzük. Utána a leves felét lemerjük - a többibÅ‘l a babérlevelet kidobjuk, majd a hagyományos húsleveshez hasonlóan befűszerezzük, 30 percig fÅ‘zzük. Ez másnap az ebéd leveséül szolgál. A leszűrt kb. 1,2 liter alaplevet fölforraljuk. A burgonyát meg a spárgát megtisztÃtjuk, az elÅ‘bbit kockákra, az utóbbit kisujjnyi hosszúságú darabokra vágjuk. A levesben puhára fÅ‘zzük, megsózzuk, megborsozzuk, a Worcester-mártással meg a fölaprÃtott turbolyával fűszerezzük.
ElkészÃtési idÅ‘: 35 perc + az alaplé fõzése.
Egy adag: 138 kcal / 578 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|