Narancsos palacsinta
Hozzávalók
(6)
a tésztához: 25 dkg finomliszt 3 tojás 5 dl tej 6 dkg cukor csipetnyi só 3 evÅ‘kanál olaj 1 evÅ‘kanál narancslikÅ‘r a krémhez: 12,5 dkg vaj 10 dkg cukor 2 narancs vagy mandarin 3 evÅ‘kanál narancslikÅ‘r a flambÃrozáshoz: 2 evÅ‘kanál cukor 1,5 dl narancslikÅ‘r a tálaláshoz: 6 gombóc vanÃliafagylalt
A tészta hozzávalóit összekeverjük, és hagyományos módon palacsintákat sütünk belÅ‘le. Ha nem teflonserpenyÅ‘ben készÃtjük, akkor nemcsak a tésztájába, hanem sütéséhez is kell egy kevés olaj. A krémhez a vajat a cukorral habosra keverjük. A narancsok héját belereszeljük, egy fél narancs levével meg a likÅ‘rrel ÃzesÃtjük, és a palacsintákat megkenjük vele. Háromszögletűre hajtjuk, és egy palacsintasütÅ‘be négyesével egymás mellé fektetjük. A tetejére cukrot szórunk, és tűzre tesszük. A narancslikÅ‘rrel meglocsoljuk, óvatosan meggyújtjuk, majd néhányszor megrázzuk, és addig hagyjuk a tűzhelyen, amÃg a palacsintákon a láng el nem alszik. (Ezt nevezzük flambÃrozásnak.) Azon forrón, egy-egy gombóc vanÃliafagylalttal tálaljuk. Személyenként általában 2 palacsintát számÃtunk.
Egy adag: 848 kcal / 3545 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
|