Parajos pulykatekercs
Hozzávalók
30 dkg friss paraj 60 dkg pulykamellfilé só, őrölt bors 15 dkg trappista sajt 1 dl fehérbor
A parajt megtisztÃtjuk, megmossuk. Egy mély tűzálló tálba 2 deci vizet öntünk, 650 wattal kb. 4 perc alatt felforraljuk. A parajleveleket beleszórjuk, és 650 wattal 1 percig pároljuk. Ezután leszűrjük, hideg vÃzzel leöblÃtjük, lecsöpögtetjük, egészen apróra vágjuk, és megsózzuk, megborsozzuk. A pulykamellet késsel bevágjuk úgy, hogy egy nagy szeletté tudjuk széthajtani. Megsózzuk, megborsozzuk. A sajtot apró kockákra vágjuk, 5 dekányit a parajba keverünk és a húsra kenjük. Összegöngyöljük és zsineggel megkötjük, hogy formáját megtartsa. Egy pirÃtótálat kivajazunk, a hústekercset belefektetjük, a fehérbort aláöntjük, és lefedve 750 wattal 15 percig pároljuk. Közben egyszer meg is fordÃtjuk. Ezután a tál fedelét levesszük, és ha a hús nem puhult volna meg, még 2-3 percre a készülékbe visszatesszük. Ezután a tálból kivesszük, a maradék sajtot a pecsenyelébe szórjuk és 500 wattal 5 percig fÅ‘zzük. Közben habverÅ‘vel többször megkeverjük. Ha kell, utánasózzuk, -borsozzuk, esetleg egy kis fehérborral hÃgÃtjuk. A hús köré öntve tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 45 perc.
Egy adag: 318 kcal / 1330 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|