Parajos pulykatekercs


Hozzávalók


30 dkg friss paraj
60 dkg pulykamellfilé
só, őrölt bors
15 dkg trappista sajt
1 dl fehérbor

A parajt megtisztítjuk, megmossuk. Egy mély tűzálló tálba 2 deci vizet öntünk, 650 wattal kb. 4 perc alatt felforraljuk. A parajleveleket beleszórjuk, és 650 wattal 1 percig pároljuk. Ezután leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, egészen apróra vágjuk, és megsózzuk, megborsozzuk. A pulykamellet késsel bevágjuk úgy, hogy egy nagy szeletté tudjuk széthajtani. Megsózzuk, megborsozzuk. A sajtot apró kockákra vágjuk, 5 dekányit a parajba keverünk és a húsra kenjük. Összegöngyöljük és zsineggel megkötjük, hogy formáját megtartsa. Egy pirítótálat kivajazunk, a hústekercset belefektetjük, a fehérbort aláöntjük, és lefedve 750 wattal 15 percig pároljuk. Közben egyszer meg is fordítjuk. Ezután a tál fedelét levesszük, és ha a hús nem puhult volna meg, még 2-3 percre a készülékbe visszatesszük. Ezután a tálból kivesszük, a maradék sajtot a pecsenyelébe szórjuk és 500 wattal 5 percig főzzük. Közben habverővel többször megkeverjük. Ha kell, utánasózzuk, -borsozzuk, esetleg egy kis fehérborral hígítjuk. A hús köré öntve tálaljuk.


Elkészítési idő: 45 perc.
Egy adag: 318 kcal / 1330 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.