Mandulakrém-leves
Hozzávalók
12 dkg lapocskákra vágott mandula 1 kis fej hagyma diónyi vaj vagy margarin 1 tyúkhúsleveskocka 2 dl tejszÃn 10 dkg fÅ‘tt csirkemell só Å‘rölt fehér bors 1,5 evÅ‘kanál citromlé
2 deka mandulalapocskát egy lapos tányéron szétterÃtünk, és lefedés nélkül 650 wattal 3 perc alatt kissé megpirÃtjuk. A vajat vagy a margarint egy mély tűzálló tálban 2 perc alatt 600 wattal megolvasztjuk. A megtisztÃtott hagymát apróra vágjuk, és a maradék mandulával együtt beleszórjuk. Változatlan teljesÃtménnyel 5 percig lefedés nélkül sütjük. Ezután 4 deci langyos vÃzzel felengedjük, a húsleveskockát belemorzsoljuk, a tejszÃnt beleöntjük, és 650 wattal 5 percig fÅ‘zzük. Ezután merülÅ‘mixerrel sima pürévé dolgozzuk vagy áttörjük. Az egészen vékony, csÃkokra vágott csirkehúst beledobjuk. Sóval, borssal, citromlével ÃzesÃtjük és 650 wattal még 5 percig fÅ‘zzük. Tálaláskor a megpirÃtott mandulával dÃszÃtjük. Aki szereti, egészen apróra vágott, csÃpÅ‘s paprikával is megszórhatja.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc.
Egy adag: 380 kcal / 1589 kJ.
Italajánlat: ásványvÃz.
|