Mandulakrém-leves


Hozzávalók


12 dkg lapocskákra vágott mandula
1 kis fej hagyma
diónyi vaj vagy margarin
1 tyúkhúsleveskocka
2 dl tejszín
10 dkg főtt csirkemell
só
őrölt fehér bors
1,5 evőkanál citromlé

2 deka mandulalapocskát egy lapos tányéron szétterítünk, és lefedés nélkül 650 wattal 3 perc alatt kissé megpirítjuk. A vajat vagy a margarint egy mély tűzálló tálban 2 perc alatt 600 wattal megolvasztjuk. A megtisztított hagymát apróra vágjuk, és a maradék mandulával együtt beleszórjuk. Változatlan teljesítménnyel 5 percig lefedés nélkül sütjük. Ezután 4 deci langyos vízzel felengedjük, a húsleveskockát belemorzsoljuk, a tejszínt beleöntjük, és 650 wattal 5 percig főzzük. Ezután merülőmixerrel sima pürévé dolgozzuk vagy áttörjük. Az egészen vékony, csíkokra vágott csirkehúst beledobjuk. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük és 650 wattal még 5 percig főzzük. Tálaláskor a megpirított mandulával díszítjük. Aki szereti, egészen apróra vágott, csípős paprikával is megszórhatja.


Elkészítési idő: 30 perc.
Egy adag: 380 kcal / 1589 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.