Nagymama epertortája


Hozzávalók (16 szelet)


6 tojásból sütött kerek tortalap
(készen is megvehetjük)
a krémhez:
fél csomag főzni való vaníliás pudingpor
20 dkg cukor,
2 dl tej,
14 dkg vaj
0,3 dl rum,
20 dkg eper
a díszítéshez:
50 dkg eper,
5 dkg étcsokoládé
3-4 evőkanál cukor vagy méz

A pudingporból 5 deka cukorral meg a tejjel sűrű pudingot főzünk, lehűtjük. A vajat a maradék cukorral habosra keverjük, majd a krémmel, a rummal és 10 deka áttört eperrel összedolgozzuk. A többi epret apróra vágva adjuk hozzá. A tortalapot három részre vágjuk, a krémmel megtöltjük. A díszítéshez 8 szem epret feléig olvasztott csokoládéba mártunk. A többit a cukorral turmixoljuk, átszűrjük. A tortát fölszeleteljük és tálaláskor az eperöntettel körülöntjük, a csokoládés eperszemekkel díszítjük.


Elkészítési idő: 1 óra.
Egy adag: 260 kcal / 1087 kJ.
Italajánlat: édes vörös portói Royal oportó tawny.