Nagymama epertortája
Hozzávalók
(16 szelet)
6 tojásból sütött kerek tortalap (készen is megvehetjük) a krémhez: fél csomag fÅ‘zni való vanÃliás pudingpor 20 dkg cukor, 2 dl tej, 14 dkg vaj 0,3 dl rum, 20 dkg eper a dÃszÃtéshez: 50 dkg eper, 5 dkg étcsokoládé 3-4 evÅ‘kanál cukor vagy méz
A pudingporból 5 deka cukorral meg a tejjel sűrű pudingot főzünk, lehűtjük. A vajat a maradék cukorral habosra keverjük, majd a krémmel, a rummal és 10 deka áttört eperrel összedolgozzuk. A többi epret apróra vágva adjuk hozzá.
A tortalapot három részre vágjuk, a krémmel megtöltjük. A dÃszÃtéshez 8 szem epret feléig olvasztott csokoládéba mártunk. A többit a cukorral turmixoljuk, átszűrjük. A tortát fölszeleteljük és tálaláskor az eperöntettel körülöntjük, a csokoládés eperszemekkel dÃszÃtjük.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra.
Egy adag: 260 kcal / 1087 kJ.
Italajánlat: édes vörös portói Royal oportó tawny.
|