Pünkösdi palacsinta


Hozzávalók


(10-12 palacsintához)
a palacsintához:
20 dkg finomliszt
2 tojás
2-3 dl tej
1-2 dl szódavíz
só
cukor
1 evőkanál olaj
az epres töltelékhez:
15 dkg eper,
megmosva, lecsumázva
5 dkg cukor
a sütéshez:
olaj

A palacsintatészta hozzávalóit simára keverjük, és 15-20 percig állni hagyjuk. Közben az epret néhány díszítésre félretett szem kivételével, félbevágjuk, és a cukorral meghintjük. A palacsintatésztából egy kevés olajon palacsintákat sütünk. A cukros epret a levével együtt egy lábasba öntjük, és egyet forralunk rajta, majd a palacsintákat megtöltjük vele. Levével meglocsolva, a félretett eperszemekkel díszítve, forrón tálaljuk.


Elkészítési idő: 50 perc.
Egy adag: 125 kcal / 524 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor (Muramenti tramini '03).