Pünkösdi palacsinta
Hozzávalók
(10-12 palacsintához) a palacsintához: 20 dkg finomliszt 2 tojás 2-3 dl tej 1-2 dl szódavÃz só cukor 1 evÅ‘kanál olaj az epres töltelékhez: 15 dkg eper, megmosva, lecsumázva 5 dkg cukor a sütéshez: olaj
A palacsintatészta hozzávalóit simára keverjük, és 15-20 percig állni hagyjuk. Közben az epret néhány dÃszÃtésre félretett szem kivételével, félbevágjuk, és a cukorral meghintjük.
A palacsintatésztából egy kevés olajon palacsintákat sütünk. A cukros epret a levével együtt egy lábasba öntjük, és egyet forralunk rajta, majd a palacsintákat megtöltjük vele. Levével meglocsolva, a félretett eperszemekkel dÃszÃtve, forrón tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 50 perc.
Egy adag: 125 kcal / 524 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor (Muramenti tramini '03).
|