Tárkonyos csirkeraguleves
Hozzávalók
(4)
1 csirkeaprólék só 25 dkg vegyes leveszöldség 10 dkg gomba 1 cikk kelkáposzta 1 kiskanál friss tárkonylevél (vagy csipetnyi szárÃtott, morzsolt tárkony) Å‘rölt fekete bors 1 dl tejföl 1 púpozott kiskanál liszt citromlé csipetnyi cukor
A csirkeaprólékot 1 liter sós vÃzbe feltesszük fÅ‘ni. Közben megtisztÃtjuk és vékony hasábokra vágjuk a zöldségfélét.
A gombát tisztÃtás után felszeleteljük. Ha a csirkehús félig megfÅ‘tt, hozzáadjuk a zöldséget és megborsozzuk.
Ezután addig forraljuk, amÃg minden meg nem puhul. Végül a tejfölt a liszttel simára keverjük, majd a forrásban lévÅ‘ levest behabarjuk vele.
A friss vagy szárÃtott tárkonyt ezután szórjuk a levesbe.
Jól kiforraljuk, végül leheletnyi cukorral és citromlével pikánsra ÃzesÃtjük.
ElkészÃtési idÅ‘: 50 perc.
|