Borsodó


Hozzávalók


6 dl fehérbor
1 citrom reszelt héja
fahéj, szegfűszeg
6 tojás
15 dkg + 1 evőkanál cukor
1 evőkanál liszt

A bort a citromhéjjal, egy csipetnyi fahéjjal és 2-3 szem szegfűszeg-gel fűszerezve felforraljuk. A tojások sárgáját 15 deka cukorral és a liszttel habosra keverjük. Ezután a bort rászűrjük, úgy, hogy a keve-rést egy pillanatra sem hagyjuk abba, nehogy a tojás összeugorjon. A lábast a tojásos-boros keverékkel visszatesszük a vízfürdőbe, és habverővel addig verjük, amíg krémesen besűrűsödik. Ezután kivesszük. A tojások fehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk, és a habverővel óvatosan a boros keverék-be forgatjuk. Ismét beleállítjuk a vízfürdőbe, így a hab a borkrémben pillanatok alatt megfő, és a sodó órákon át ha-bos marad, nem esik össze. A süteményekhez külön mártásoscsészében adjuk asztalra.


Elkészítési idő: 35 perc.
Egy adag: 374 kcal / 1563 kJ.