Borsodó
Hozzávalók
6 dl fehérbor 1 citrom reszelt héja fahéj, szegfűszeg 6 tojás 15 dkg + 1 evőkanál cukor 1 evőkanál liszt
A bort a citromhéjjal, egy csipetnyi fahéjjal és 2-3 szem szegfűszeg-gel fűszerezve felforraljuk. A tojások sárgáját 15 deka cukorral és a liszttel habosra keverjük.
Ezután a bort rászűrjük, úgy, hogy a keve-rést egy pillanatra sem hagyjuk abba, nehogy a tojás összeugorjon.
A lábast a tojásos-boros keverékkel visszatesszük a vÃzfürdÅ‘be, és habverÅ‘vel addig verjük, amÃg krémesen besűrűsödik. Ezután kivesszük.
A tojások fehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk, és a habverővel óvatosan a boros keverék-be forgatjuk.
Ismét beleállÃtjuk a vÃzfürdÅ‘be, Ãgy a hab a borkrémben pillanatok alatt megfÅ‘, és a sodó órákon át ha-bos marad, nem esik össze. A süteményekhez külön mártásoscsészében adjuk asztalra.
ElkészÃtési idÅ‘: 35 perc.
Egy adag: 374 kcal / 1563 kJ.
|