Mézes csirkecomb


Hozzávalók


4 Hungerit csirkecomb
só
őrölt bors
1 zöld citrom (a sárga is
megteszi), alaposan megmosva,
cikkekre vágva
a mézes páchoz:
1 citrom leve
3 evőkanál méz
2 gerezd fokhagyma, tisztítva,
zúzva
3 evőkanál olívaolaj
a körethez:
2 tasak Hosszúszemű előgőzölt
s vad rizs főzhető tasakban
1 csomó újhagyma, megtisztítva
2 evőkanál olívaolaj
1 doboz konzerv bébikukorica
a díszítéshez:
petrezselyem
citromfű
zsálya

A combokat sóval, borssal bedörzsöljük. A páchoz valókat összekeverjük. A csirkedarabokat bekenjük vele, a citromgerezdeket mellédobjuk, és egy jól záródó edényben legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesz-szük. Ezután a húsokat egy tepsibe fektetjük, a páclevet ráöntjük, a citromcikkeket mellédobjuk és 200 °C-ra (légkeveréses sütőben 180 °C) előmelegített sütőben ropogósra sütjük. Közben a körethez a rizst előírás szerint lobogva forró, sós vízben megfőzzük, és lecsepegtetjük. Az újhagymákat az olajon rázogatva megpároljuk. Az utolsó percben a lecsepegtetett bébikukoricát is mellédobjuk. A mézes csirkecombokat a rizzsel és a párolt zöldséggel körítve, friss fűszerekkel díszítve tálaljuk.


Elkészítési idő: 50 perc + érlelés.
Egy adag: 816 kcal / 3412 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Tokaji muscat blanc '03).