Mézes csirkecomb
Hozzávalók
4 Hungerit csirkecomb só Å‘rölt bors 1 zöld citrom (a sárga is megteszi), alaposan megmosva, cikkekre vágva a mézes páchoz: 1 citrom leve 3 evÅ‘kanál méz 2 gerezd fokhagyma, tisztÃtva, zúzva 3 evÅ‘kanál olÃvaolaj a körethez: 2 tasak Hosszúszemű elÅ‘gÅ‘zölt s vad rizs fÅ‘zhetÅ‘ tasakban 1 csomó újhagyma, megtisztÃtva 2 evÅ‘kanál olÃvaolaj 1 doboz konzerv bébikukorica a dÃszÃtéshez: petrezselyem citromfű zsálya
A combokat sóval, borssal bedörzsöljük. A páchoz valókat összekeverjük. A csirkedarabokat bekenjük vele, a citromgerezdeket mellédobjuk, és egy jól záródó edényben legalább 2 órára a hűtÅ‘szekrénybe tesz-szük. Ezután a húsokat egy tepsibe fektetjük, a páclevet ráöntjük, a citromcikkeket mellédobjuk és 200 °C-ra (légkeveréses sütÅ‘ben 180 °C) elÅ‘melegÃtett sütÅ‘ben ropogósra sütjük. Közben a körethez a rizst elÅ‘Ãrás szerint lobogva forró, sós vÃzben megfÅ‘zzük, és lecsepegtetjük. Az újhagymákat az olajon rázogatva megpároljuk. Az utolsó percben a lecsepegtetett bébikukoricát is mellédobjuk. A mézes csirkecombokat a rizzsel és a párolt zöldséggel körÃtve, friss fűszerekkel dÃszÃtve tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 50 perc + érlelés.
Egy adag: 816 kcal / 3412 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Tokaji muscat blanc '03).
|