Fűszeres burgonyapuffancs


Hozzávalók


50 dkg burgonya
só
3 tojás
2 tojássárgája
4 evőkanál finomra aprított friss zöldfűszer vegyesen (például metélőhagyma, petrezselyem, kapor, bazsalikom)
1 evőkanál tejföl
őrölt bors, reszelt szerecsendió
a sütéshez:
olaj

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Amikor kihűlt, a többi hozzávalóval összekeverjük, megsózzuk, megfűszerezzük. Egy lábasba vagy serpenyőbe ujjnyi olajat töltünk, megforrósítjuk, és a burgonyás masszát olajba mártott evőkanállal beleszaggatjuk. A kis puffancsok mindkét oldalát aranybarnára sütjük, végül szalvétára szedve lecsöpögtetjük.


Elkészítési idő: 1 óra 15 perc.
Egy adag: 570 kcal / 2935 kJ.
Italajánlat: pilseni típusú világos sör.