Fűszeres burgonyapuffancs
Hozzávalók
50 dkg burgonya só 3 tojás 2 tojássárgája 4 evÅ‘kanál finomra aprÃtott friss zöldfűszer vegyesen (például metélÅ‘hagyma, petrezselyem, kapor, bazsalikom) 1 evÅ‘kanál tejföl Å‘rölt bors, reszelt szerecsendió a sütéshez: olaj
A burgonyát héjában, sós vÃzben megfÅ‘zzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Amikor kihűlt, a többi hozzávalóval összekeverjük, megsózzuk, megfűszerezzük. Egy lábasba vagy serpenyÅ‘be ujjnyi olajat töltünk, megforrósÃtjuk, és a burgonyás masszát olajba mártott evÅ‘kanállal beleszaggatjuk. A kis puffancsok mindkét oldalát aranybarnára sütjük, végül szalvétára szedve lecsöpögtetjük.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra 15 perc.
Egy adag: 570 kcal / 2935 kJ.
Italajánlat: pilseni tÃpusú világos sör.
|