Erőleves magyarosan


Hozzávalók


4 tojássárgája
1 tojás
1 dl tejszín
1 mokkáskanál só
késhegynyi reszelt szerecsendió
1 evőkanál fagyasztott, levétől kinyomkodott parajpüré
1 evőkanál natúr paradicsompüré
1 liter hagyományom módon
főzött és leszűrt erőleves
a csészék kikericséhez:
vaj

A tojások sárgáját az egész tojással meg a hideg tejszínnel simára keverjük. Megsózzuk, szerecsendióval fűszerezzük. Utána átszűrjük és három részre osztjuk. Az elsőt a parajpürével zöldre festjük, a másodikat a paradicsompürével pirosra színezzük, míg a harmadik rész változatlan marad. Három tűzálló kávéscsészét kivajazunk, a tojásos masszával megtöltjük, és magas peremű tepsibe rakjuk. Annyi vizet öntünk alájuk, amennyi a formák feléig ér, alufóliával letakarjuk, és sütőben, kis lánggal (100 °C) gőzöljük. Ha kész, a csészékből kiborítjuk, kis kockákra vágjuk, végül a leveses csészékbe mert forró levesbe szórjuk.


Elkészítési idő: 40 perc + a leves fõzése.
Egy adag: 225 kcal / 941 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.