Erőleves magyarosan
Hozzávalók
4 tojássárgája 1 tojás 1 dl tejszÃn 1 mokkáskanál só késhegynyi reszelt szerecsendió 1 evÅ‘kanál fagyasztott, levétÅ‘l kinyomkodott parajpüré 1 evÅ‘kanál natúr paradicsompüré 1 liter hagyományom módon fÅ‘zött és leszűrt erÅ‘leves a csészék kikericséhez: vaj
A tojások sárgáját az egész tojással meg a hideg tejszÃnnel simára keverjük. Megsózzuk, szerecsendióval fűszerezzük. Utána átszűrjük és három részre osztjuk. Az elsÅ‘t a parajpürével zöldre festjük, a másodikat a paradicsompürével pirosra szÃnezzük, mÃg a harmadik rész változatlan marad. Három tűzálló kávéscsészét kivajazunk, a tojásos masszával megtöltjük, és magas peremű tepsibe rakjuk. Annyi vizet öntünk alájuk, amennyi a formák feléig ér, alufóliával letakarjuk, és sütÅ‘ben, kis lánggal (100 °C) gÅ‘zöljük. Ha kész, a csészékbÅ‘l kiborÃtjuk, kis kockákra vágjuk, végül a leveses csészékbe mert forró levesbe szórjuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 40 perc + a leves fõzése.
Egy adag: 225 kcal / 941 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|