Babgulyás szójakockával


Hozzávalók


25 dkg szárazbab
20 dkg szójakocka
1 evőkanál ételízesítő por
1 nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál pirospaprika
1-1 paradicsom meg paprika (el is maradhat)
20 dkg vegyes zöldség
só
1 kiskanál darált erős paprika

A babot a főzés előtti este átválogatjuk, majd hideg vízbe áztatjuk, akárcsak a szójakockát, de az utóbbit ételízesítővel is fűszerezzük. Másnap a hagymát megtisztítjuk és fölaprítjuk, a fokhagymát présen áttörjük, majd mindkettőt az olajon megfuttatjuk. A jól lecsöpögtetett szójakockát hozzáadjuk, elkeverjük, a tűzről lehúzzuk, és a pirospaprikával meghintjük. A paradicsomot meg a kicsumázott paprikát apróra vágjuk, a szójához adjuk, egy kevés vizet öntünk alá, és kis lángon, lefödve 20 percig pároljuk. Utána a lecsöpögtetett babot meg a megtisztított, megmosott kis kockákra vágott, vegyes zöldséget hozzáadjuk. Annyi - kb. 1 liter - vízzel öntjük le, amennyi levest szeretnénk kapni. Megsózzuk, erős paprikával megadjuk az "erejét", és lefödve puhára pároljuk. A hagyományos változathoz hasonlóan csipetkét is főzhetünk bele.


Elkészítési idő: 2 óra + altatás.
Egy adag: 437 kcal / 1953 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.