Babgulyás szójakockával
Hozzávalók
25 dkg szárazbab 20 dkg szójakocka 1 evÅ‘kanál ételÃzesÃtÅ‘ por 1 nagyobb vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 3-4 evÅ‘kanál olaj 1 csapott evÅ‘kanál pirospaprika 1-1 paradicsom meg paprika (el is maradhat) 20 dkg vegyes zöldség só 1 kiskanál darált erÅ‘s paprika
A babot a fÅ‘zés elÅ‘tti este átválogatjuk, majd hideg vÃzbe áztatjuk, akárcsak a szójakockát, de az utóbbit ételÃzesÃtÅ‘vel is fűszerezzük. Másnap a hagymát megtisztÃtjuk és fölaprÃtjuk, a fokhagymát présen áttörjük, majd mindkettÅ‘t az olajon megfuttatjuk. A jól lecsöpögtetett szójakockát hozzáadjuk, elkeverjük, a tűzrÅ‘l lehúzzuk, és a pirospaprikával meghintjük. A paradicsomot meg a kicsumázott paprikát apróra vágjuk, a szójához adjuk, egy kevés vizet öntünk alá, és kis lángon, lefödve 20 percig pároljuk. Utána a lecsöpögtetett babot meg a megtisztÃtott, megmosott kis kockákra vágott, vegyes zöldséget hozzáadjuk. Annyi - kb. 1 liter - vÃzzel öntjük le, amennyi levest szeretnénk kapni. Megsózzuk, erÅ‘s paprikával megadjuk az "erejét", és lefödve puhára pároljuk. A hagyományos változathoz hasonlóan csipetkét is fÅ‘zhetünk bele.
ElkészÃtési idÅ‘: 2 óra + altatás.
Egy adag: 437 kcal / 1953 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
|