Kávés-csokoládés mandulatorta
Hozzávalók
a tésztához: 6 tojás 15 dkg cukor 17 dkg finomliszt 1 evÅ‘kanál sütÅ‘por 10 dkg darált mandula a töltelékhez: 2 csomag csokoládé Ãzű süteménykrém-por 7 dl hideg tej 3 evÅ‘kanál azonnal oldódó kávé 2-3 evÅ‘kanál mandulalikÅ‘r 10 dkg vaj a tetejére: kakaópor, porcukor
A tésztához a tojássárgáját a cukor egyharmadával habosra keverjük, mÃg a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a sütÅ‘porral meg a mandulával összekeverjük, a tojássárgájához adjuk, a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. Egy 26 centi átmérÅ‘jű tortakarikát sütÅ‘papÃrral kibélelünk, a masszát beleöntjük, és közepes lánggal mintegy 40 perc alatt megsütjük. Megvárjuk, amÃg kihűl, majd lapjában három részre vágjuk. A töltelékhez a krémport a tejjel az elÅ‘Ãrás szerint krémmé keverjük. A kávéval meg a mandulalikÅ‘rrel ÃzesÃtjük, majd a puha vajjal tovább habosÃtjuk. A tortát ezzel a krémmel megtöltjük, a tetejét meg oldalát is bevonjuk. Végül dÃszÃtésül koraiakban felváltva kakaót és porcukrot szórunk a tetejére.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra 10 perc.
Italajánlat: édes fehérbor.
|