Kávés-csokoládés mandulatorta


Hozzávalók


a tésztához:
6 tojás
15 dkg cukor
17 dkg finomliszt
1 evőkanál sütőpor
10 dkg darált mandula
a töltelékhez:
2 csomag csokoládé ízű süteménykrém-por
7 dl hideg tej
3 evőkanál azonnal oldódó kávé
2-3 evőkanál mandulalikőr
10 dkg vaj
a tetejére:
kakaópor, porcukor

A tésztához a tojássárgáját a cukor egyharmadával habosra keverjük, míg a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a sütőporral meg a mandulával összekeverjük, a tojássárgájához adjuk, a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. Egy 26 centi átmérőjű tortakarikát sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük, és közepes lánggal mintegy 40 perc alatt megsütjük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd lapjában három részre vágjuk. A töltelékhez a krémport a tejjel az előírás szerint krémmé keverjük. A kávéval meg a mandulalikőrrel ízesítjük, majd a puha vajjal tovább habosítjuk. A tortát ezzel a krémmel megtöltjük, a tetejét meg oldalát is bevonjuk. Végül díszítésül koraiakban felváltva kakaót és porcukrot szórunk a tetejére.


Elkészítési idő: 1 óra 10 perc.

Italajánlat: édes fehérbor.