Bécsi kávé
Hozzávalók
(4)
1/2 csésze/100 g fÅ‘zÅ‘csokoládé 4 evÅ‘kanál/60 ml tejjel felére higÃtott tejszÃn 2 1/2 csésze/550 ml forró erÅ‘s kávé 2/3 csésze/150 ml tejszÃn 1 kiskanál/5 g cukor dÃszÃtéshez: fahéj kakaó
Óvatosan olvasszuk fel a csokoládét egy serpenyÅ‘ben. Ãœgyeljünk, hogy ne égjen oda. Keverjük hozzá a higÃtott tejszÃnt. Lassan töltsük hozzá a csokoldéhoz a kávét és fokozatosan verjük habosra. Tartsuk melegen. Ezután a teljes tejszÃnt verjük fel a cukorral együtt. Öntsük a kávét elÅ‘melegÃtett csészékbe és tegyük a tetejére a tejszÃnhabot.
Felszolgálás:
Szórjunk a kávé tetejére fahéjat és kakaót.
|