Vargányakrémleves


Hozzávalók


30 dkg vargánya
1 fej vöröshagyma
fél deci napraforgóolaj
5 dkg liszt
só
2 dl tejszín
egy csipet petrezselyem

A friss vargányát alaposan megmossuk, a földes részeket levágjuk. Személyenként 4-5 dkg gombát kockákra, a többit vékony szeletekre vágjuk. Egy kevés olajban, erős tűzön a kockára vágott gombát megpirítjuk, majd az olajból kivéve félretesszük. A visszamaradt olajban aranysárgára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát, és állandó keverés mellett erős tűzön lepirítjuk. Lehetőleg enyhén sózzuk és kevés vizet hozzáöntve puhára pároljuk. A megpuhult gombát vízzel felöntjük, tejszínes habarással sűrítjük és felforraljuk. A levest átszűrjük és tálalás előtt beletesszük a pirított vargányakockákat, tetejét finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk.