Vargányakrémleves
Hozzávalók
30 dkg vargánya 1 fej vöröshagyma fél deci napraforgóolaj 5 dkg liszt só 2 dl tejszÃn egy csipet petrezselyem
A friss vargányát alaposan megmossuk, a földes részeket levágjuk. Személyenként 4-5 dkg gombát kockákra, a többit vékony szeletekre vágjuk. Egy kevés olajban, erÅ‘s tűzön a kockára vágott gombát megpirÃtjuk, majd az olajból kivéve félretesszük. A visszamaradt olajban aranysárgára pirÃtjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát, és állandó keverés mellett erÅ‘s tűzön lepirÃtjuk. LehetÅ‘leg enyhén sózzuk és kevés vizet hozzáöntve puhára pároljuk. A megpuhult gombát vÃzzel felöntjük, tejszÃnes habarással sűrÃtjük és felforraljuk. A levest átszűrjük és tálalás elÅ‘tt beletesszük a pirÃtott vargányakockákat, tetejét finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk.
|