Vörösboros hagymaleves


Hozzávalók


40 dkg vöröshagyma
1 zsemle
5 dkg parmezán jellegű sajt
1,5 dl félszáraz vörösbor
1 erőleveskocka
1 teáskanál cukor
5 dkg vaj
kakukkfű

Megforrósított vajon aranysárgára karamellizáljuk a cukrot. Beletesszük a nem túl vékonyan felkarikázott vöröshagymát. Üvegesre pároljuk, majd felengedjük 4 dl vízzel és belemorzsoljuk az erőleveskockát. Kakukkfűvel és vörösborral fűszerezzük, fedő alatt puhára főzzük. Közben a zsemlét keresztben négyfelé vágjuk. A szeleteket grillsütőben, mindkét oldalon megpirítjuk. Amikor a hagyma megpuhult, a levest cseréptálkákba merjük. Rátesszük a tetejére a pirítóst, majd ráreszeljük a sajtot. Grillsütőben rápirítjuk a sajtot.