Vörösboros hagymaleves
Hozzávalók
40 dkg vöröshagyma 1 zsemle 5 dkg parmezán jellegű sajt 1,5 dl félszáraz vörösbor 1 erőleveskocka 1 teáskanál cukor 5 dkg vaj kakukkfű
MegforrósÃtott vajon aranysárgára karamellizáljuk a cukrot. Beletesszük a nem túl vékonyan felkarikázott vöröshagymát. Ãœvegesre pároljuk, majd felengedjük 4 dl vÃzzel és belemorzsoljuk az erÅ‘leveskockát. Kakukkfűvel és vörösborral fűszerezzük, fedÅ‘ alatt puhára fÅ‘zzük. Közben a zsemlét keresztben négyfelé vágjuk. A szeleteket grillsütÅ‘ben, mindkét oldalon megpirÃtjuk. Amikor a hagyma megpuhult, a levest cseréptálkákba merjük. Rátesszük a tetejére a pirÃtóst, majd ráreszeljük a sajtot. GrillsütÅ‘ben rápirÃtjuk a sajtot.
|