Vaddisznósült
Hozzávalók
(4)
1 fej hagyma 1,5 dl vörösbor ecet 1 mokkáskanál szárÃtott majoránna 1 mokkáskanál szárÃtott kakukkfű 5 borókabogyó 1 mokkáskanál szárÃtott rozmaring 1 kg vaddisznócomb 2,5 dl tejszÃn 1 savanykás alma 1 evÅ‘kanál citromlé 1 evÅ‘kanál zsemlemorzsa 3 cl pálinka
A hagymát meghámozzuk, karikákra vágjuk. Az ecetet felforraljuk, és beletesszük a hagymát, a majoránnát, a kakukkfüvet, szétnyomkodva a borókabogyót, a rozmaringot. A húst megmossuk, a páclébe fektetjük, és 2 napig lefedve a hűtőben érleljük.
ElkészÃtés: A római tálat hideg vÃzbe kb. 20 percre beáztatjuk. A húst kivesszük a páclébÅ‘l, a római tálba fektetjük. A páclevet leszűrjük, egyharmadával meglocsoljuk a húst. A római tálat lefedjük, betesszük a hideg sütÅ‘be, és 200 fokon (gázsütÅ‘ 3. fokozat) 2 órát sütjük. Közben 40 percenként meglocsoljuk a maradék páclével. Leszűrjük a pecsenyelevet, belekeverjük a tejszÃnt, sóval, borssal ÃzesÃtjük. Az almát megmossuk, húsát finomra lereszeljük, megcsepegtetjük a citromlével, elkeverjük a zsemlemorzsával és a pálinkával. A húst az almapéppel, a szósszal tálaljuk. KÃnálhatunk hozzá párolt vöröskáposztát és zsemlegombócot
|