Vaddisznópörkölt
Hozzávalók
1,5 kg vaddisznó ragu 10 dkg füstölt szalonna 2 nagy fej hagyma 3 gerezd fokhagyma 2 friss édespaprika só bors 2 babérlevél 3-4 dl Kékfrankos
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és kiolvasztjuk (ha elég zsÃr jön ki belÅ‘le, nem kell pótolni). Beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, 2 babérlevelet, zöldpaprikát, és jól összekeverve fonnyasztjuk, rászórjuk a piros fűszerpaprikát, sót, borsot, 1-2 dl vörösborral felengedjük, ezzel egy picit felfÅ‘zzük, és belekeverjük a felkockázott vaddisznót. Ha nem eléggé lepi el a lé, akkor még töltünk hozzá bort, és fedÅ‘ alatt jó puhára fÅ‘zzük. Ha a lé nagyon elpárolog, újra fel kell önteni borral.
|