Tojásos csirkemell


Hozzávalók


2 evőkanál csirkemell
2 evőkanál olaj
1 kis hagyma
5 dkg gomba
15 dkg fejtett zöldborsó
4 tojás
só
bors

A húst a csontról lefejtjük, a csirke bőrét a csontokkal négy dl gyengén sózott vízben kifőzzük úgy, hogy kb. negyed liter húslé maradjon. A lefejtett csirkehúst csíkokra vágjuk, és olajban aranybarnára pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, gombát és a zöldborsót, ráöntjük a húslevet, fűszerezzük, és együtt puhára főzzük, s elosztjuk négy kis tálba, vagy levesescsészébe. A négy tojást villával felverjük, a tálkákban elhelyezett húsra öntjük, s a tálkákat a sütőbe előre elkészített forró vizes edénybe állítjuk, míg a tojás meg nem merevedik.