Tojáslepény olaszosan


Hozzávalók


4 tojás
4 csapott evőkanál finomliszt
2 dl tej
4 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál ételízesítő
1 evőkanál paradicsompüré
1-1 mokkáskanál törött fekete bors
szárított oreganó (vagy szurokfű)
sütőpor
porcukor
3 gerezd fokhagyma
tetejére:
5 dkg reszelt sajt

A tejet simára keverem a paradicsompürével, és beleszórom az összes fűszert, az ételízesítőt, zúzott fokhagymát meg a sütőport. Ezután hozzáadom a tojásokat és jó habosra felverem. Belekeverem a lisztet, és 2 evőkanál olajat. Előveszek egy jó nagy serpenyőt, és a megmaradt olajat belecsorgatom. Felforrósítom, majd a paradicsomos masszát úgy öntöm bele, mint amikor palacsintát sütök. A masszát a serpenyő teljes felületén körbefolyatom, és a serpenyőt befedem. Az alsó felét addig sütöm, míg pirosra nem sül. A reszelt sajtot rászórom a tetejére, és már csak addig hagyom a tűzön, míg a sajt egészen elolvad rajta. Meleg tálra csúsztatom, és 4 cikkre vágva pirított kenyérszeletekkel azonnal tálalom.