Tojáslepény olaszosan
Hozzávalók
4 tojás 4 csapott evÅ‘kanál finomliszt 2 dl tej 4 evÅ‘kanál olaj 1 csapott evÅ‘kanál ételÃzesÃtÅ‘ 1 evÅ‘kanál paradicsompüré 1-1 mokkáskanál törött fekete bors szárÃtott oreganó (vagy szurokfű) sütÅ‘por porcukor 3 gerezd fokhagyma tetejére: 5 dkg reszelt sajt
A tejet simára keverem a paradicsompürével, és beleszórom az összes fűszert, az ételÃzesÃtÅ‘t, zúzott fokhagymát meg a sütÅ‘port. Ezután hozzáadom a tojásokat és jó habosra felverem. Belekeverem a lisztet, és 2 evÅ‘kanál olajat.
ElÅ‘veszek egy jó nagy serpenyÅ‘t, és a megmaradt olajat belecsorgatom. FelforrósÃtom, majd a paradicsomos masszát úgy öntöm bele, mint amikor palacsintát sütök. A masszát a serpenyÅ‘ teljes felületén körbefolyatom, és a serpenyÅ‘t befedem. Az alsó felét addig sütöm, mÃg pirosra nem sül. A reszelt sajtot rászórom a tetejére, és már csak addig hagyom a tűzön, mÃg a sajt egészen elolvad rajta. Meleg tálra csúsztatom, és 4 cikkre vágva pirÃtott kenyérszeletekkel azonnal tálalom.
|