Tiroli almás hájas tésztából
Hozzávalók
kb. 12 szelethez: 1 adag hájas tészta 1 1/2 kg alma 15 dkg cukor 10 dkg dió 8 dkg mazsola 5 dkg zsemlemorzsa 1 tojás őrölt fahéj
A jól behűtött hájas tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk. Az almát meghámozzuk, és káposztareszelőn lereszeljük. A cukrot összekeverjük a fahéjjal, és a reszelt almához adjuk. A diót ledaráljuk, a mazsolát beáztatjuk.
A vékonyra kinyújtott tészta közepét meghintjük zsemlemorzsával. A mazsolát kinyomkodjuk, összekeverjük az almával, és a zsemlemorzsára halmozzuk, meghintjük fahéjas cukorral, darált dióval. A tészta egyik felét ráhajtjuk, megkenjük tojással, ráhajtjuk a másik felét és összenyomkodjuk, hogy ne nyÃljon szét. Tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük tojással. A sütÅ‘t 220 fokra (gázsütÅ‘ 3 fokozat) elÅ‘melegÃtjük, betesszük a rétest és kb. 35 perc alatt szép arany sárgára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórjuk, és kétujjnyi széles szeletekre vágva tálaljuk.
|