Tiramisu
Hozzávalók
2 dl feketekávé 1 kupica rum 3 tojás 3 evÅ‘kanál cukor 1 csomag vanÃliás cukor 1 citrom reszelt héja 25 dkg Azurro sajtkrém (lehet túró is) 25 dkg babapiskóta 3 evÅ‘kanál kakaópor
A feketekávét a rummal összekeverjük és hűlni hagyjuk. A tojások sárgáját a cukorral, a vanÃliás cukorral, valamint a citromhéjjal habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojásos-cukros masszát a sajtkrémmel összekeverjük és a tojáshabot lazán beleforgatjuk. A babapiskóta felét egyenként a rumos feketében megmártjuk, és tálra fektetjük. A krém felét rákenjük, a maradék, szintén beáztatott babapiskótát rárakjuk, végül a krém másik felével beborÃtjuk. A tetejére kakaóport szitálunk, és a süteményt kb. 2 órára hűtÅ‘szekrénybe rakjuk.
|