Tökös-mákos rétes
Hozzávalók
50 dkg teljes kiőrlésű liszt 3 dl tejföl 20 dkg margarin 125 dkg mák 125 dkg tök méz
A teljeskiÅ‘rlésű búzalisztet összekeverjük a tejföllel és a margarinnal, jól kidolgozzuk és egy fél órát hideg helyen pihentetjük. A tésztát lisztezett deszkára helyezzük és papÃr vékonyságúra nyújtjuk. (a teljes kiÅ‘rlésű liszt sikértartalma kisebb, ezért nem lehet olyan vékonyra húzni mint a klasszikus rétestésztát, de óvatos mozdulatokkal elég vékonyra nyújtható.) A mákot megdaráljuk, hozzáadjuk a reszelt tököt és összekeverjük. A tölteléket a kinyújtott tésztára helyezzük, mézet csurgatunk rá, feltekerjük, és 200-220 fokos sütÅ‘ben megsütjük.
|