Tavaszi gyümölcsparfé
Hozzávalók
40 dkg eper 25 dkg cseresznye 2 dl tejszÃn 2 tojássárgája 10 dkg porcukor 5 cl gyümölcslikÅ‘r (pl. meggy) 3 cl Amaretto vagy más mandulalikÅ‘r vanÃliaaroma
Az epret megtisztÃtjuk, megmossuk, villával összetörjük. A porcukor felével kikeverjük a tojássárgáját. A cukor másik felét 2-3 kanálnyi vÃzben feloldjuk és kis lábosban, nagy lángon néhány percig forraljuk. Beletesszük a megtisztÃtott, kimagozott cseresznyét és 3-4 percig fÅ‘zzük. VanÃliaaromával ÃzesÃtjük. Az eperpürét Amarettoval vagy más mandulalikÅ‘rrel ÃzesÃtjük és kikeverjük a tojáskrémmel. BelevegyÃtjük a kemény habbá vert tejszÃnt, majd a gyümölcspürét is. A masszát 2 órára fagyasztóba tesszük, majd habverÅ‘vel átkeverjük, nehogy nagy jégkristályok képzÅ‘djenek. További fél órára a fagyasztóba tesszük, majd fagylaltoskanállal tányérba adagoljuk. A cseresznye-kompótot gyümölcslikÅ‘rrel ÃzesÃtjük és az eperfagylalt köré halmozzuk.
|