Tárkonyos pulykaraguleves
Hozzávalók
1 alsó pulykacomb 1 csomag vegyes zöldség 1 csomag vajbab 1/2 csomag zöldborsó 1/2 csomag zöldbab tetszés szerinti bab 3 db gomba tejszÃn fűszerek gombóc: 1 nagyobb fÅ‘tt burgonya 1 tojás petrezselyem
Kockára vágjuk a csontról letisztÃtott pulykahúst. Ãœvegesre párolt hagymához hozzáadjuk és pároljuk. Só, bors, leveskocka és tárkony az ÃzesÃtés. Ezt Ãgy levéig fÅ‘zöm. Babérlevéllel pikánsÃthatjuk, esetleg mustárral. Fokozatosan öntöm fel vÃzzel, és amikor a hús már majdnem kész beleteszem a répát és a fehérrépát, amit kockára vágtam szintén. Sok tárkonnyal igazán finom. Felöntöm további vÃzzel és hozzáadom a mirelit borsót és babokat meg a gombát. Mikor már megfÅ‘tt minden, tejszÃnnel behabarom, és a krumpligombócott beleszaggatom.
|