Tárkonyos pulykaraguleves


Hozzávalók


1 alsó pulykacomb
1 csomag vegyes zöldség
1 csomag vajbab
1/2 csomag zöldborsó
1/2 csomag zöldbab
tetszés szerinti bab
3 db gomba
tejszín
fűszerek
gombóc:
1 nagyobb főtt burgonya
1 tojás
petrezselyem

Kockára vágjuk a csontról letisztított pulykahúst. Üvegesre párolt hagymához hozzáadjuk és pároljuk. Só, bors, leveskocka és tárkony az ízesítés. Ezt így levéig főzöm. Babérlevéllel pikánsíthatjuk, esetleg mustárral. Fokozatosan öntöm fel vízzel, és amikor a hús már majdnem kész beleteszem a répát és a fehérrépát, amit kockára vágtam szintén. Sok tárkonnyal igazán finom. Felöntöm további vízzel és hozzáadom a mirelit borsót és babokat meg a gombát. Mikor már megfőtt minden, tejszínnel behabarom, és a krumpligombócott beleszaggatom.