Tárkonyos borjúraguleves


Hozzávalók


40 dkg borjú apróhús
15 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyem
5 dkg zeller
10 dkg zöldborsó
5 dkg hagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 evőkanál szárított tárkony
2 babérlevél
2 citrom
10 dkg gomba
fehérbors
1 dl tejszín
só
fél dl olaj
2 evőkanál liszt
1 tojás
5 dkg juhtúró
2 evőkanál búzadara

A finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk az olajon, beletesszük az apró kockára vágott borjúhúst, sóval, borssal, tárkonnyal, babérlevéllel ízesítjük, és addig pároljuk, míg félig megpuhul. Ekkor hozzáadjuk az apró kockára vágott vegyes zöldségeket és tovább pároljuk. Amikor megpuhult, beletesszük a kockára vágott gombát, a zöldborsót és a citromot, és felengedjük vízzel. Miután a leves felforrt, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. A lisztből, búzadarából, tojásból és juhtúróból masszát gyúrunk, apró gombócokat formázunk, és beletesszük a forrásban lévo levesbe. Tálalás előtt tejszínnel díszítjük.