Tárkonyos borjúraguleves
Hozzávalók
40 dkg borjú apróhús 15 dkg sárgarépa 10 dkg petrezselyem 5 dkg zeller 10 dkg zöldborsó 5 dkg hagyma 1 csokor petrezselyemzöld 1 evÅ‘kanál szárÃtott tárkony 2 babérlevél 2 citrom 10 dkg gomba fehérbors 1 dl tejszÃn só fél dl olaj 2 evÅ‘kanál liszt 1 tojás 5 dkg juhtúró 2 evÅ‘kanál búzadara
A finomra vágott vöröshagymát megpirÃtjuk az olajon, beletesszük az apró kockára vágott borjúhúst, sóval, borssal, tárkonnyal, babérlevéllel ÃzesÃtjük, és addig pároljuk, mÃg félig megpuhul. Ekkor hozzáadjuk az apró kockára vágott vegyes zöldségeket és tovább pároljuk. Amikor megpuhult, beletesszük a kockára vágott gombát, a zöldborsót és a citromot, és felengedjük vÃzzel. Miután a leves felforrt, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. A lisztbÅ‘l, búzadarából, tojásból és juhtúróból masszát gyúrunk, apró gombócokat formázunk, és beletesszük a forrásban lévo levesbe. Tálalás elÅ‘tt tejszÃnnel dÃszÃtjük.
|