Tárkonyos bárányleves


Hozzávalók


50 dkg csontos bárányeleje (vagy báránylapocka)
50 dkg vegyes leveszöldség
1 csokor friss (vagy 1 evőkanál szárított) tárkony
2 dl tejföl
1 kis fej vöröshagyma
1-1 evőkanál liszt és olaj
1 teáskanál tárkonyecet
só
törött bors
csipetnyi cukor

A húst a csonttal együtt kis darabokra vágom, a hagymát felaprítom, a zöldséget egyforma kis hasábokra vagdosom. A tárkonyt finomra metélem. A margarint felforrósítom, ráteszem a húsdarabokat, és kevergetés közben fehéredésig pirítom. Ezután hozzáadom a hagymát, azzal is pirítom egy percig, majd felöntöm 1 liter vízzel. Meghintem a sóval, megborsozom és majdnem puhára főzöm. Beleteszem a zöldségeket, és készre főzöm. A tejfölt a liszttel, az ecettel és 1 dl vízzel simára keverem, majd a tárkonyt is hozzáadom, és belecsorgatom a forrásban lévő levesbe. Kevergetés közben jól kiforralom, végül pici cukorral ízesítem.