Sólet
Hozzávalók
40 dkg tarkabab 50 dkg marhahús 1 nagy libacomb 25 dkg füstölt libahús kevés liszt 20 dkg gersli 2 fej vöröshagyma 1 kanál libazsÃr
A babot elÅ‘zÅ‘ nap beáztatjuk. A hagymát felaprÃtjuk, a zsÃron üvegesre pároljuk. Meghintjük egy kanál liszttel, majd hozzáadjuk a húst és a füstölt húst, a lecsepegtetett babot. Rövid ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a gerslit. Felengedjük vÃzzel, úgy, hogy ellepje. Óvatosan sózzuk, mert a füstölt hús is sós. Három órán át fÅ‘zzük lassú tűzön, majd tegyük sütÅ‘be, és öt órán át kis lángon fÅ‘zzük tovább. Tehetünk bele fÅ‘tt tojást is.
|