Szilvás almatorta


Hozzávalók


kb. 16 szelethez:
1 evőkanál olaj
3 dkg mandulaforgács
60 dkg savanykás alma
30 dkg szilvabefőtt
7,5 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
fél csomag vaníliás cukor
3 tojás
2,5 dl tej
15 dkg liszt
17,5 dkg porcukor
1 tojásfehérje
2 evőkanál szilvalé

A tortaformát kikenjük olajjal, és beszórjuk a mandulaforgáccsal. Az almát meghámozzuk, magházát kiemeljük, húsát vékony gerezdekre vágjuk. A szilvát lecsepegtetjük, négybe vágjuk. A sütőt 220 C-fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A vajat összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojásokkal, a tejjel és a liszttel. A gyümölcsöket a formába szórjuk, ráöntjük a masszát, és a sütő középső rácsán kb. 35 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. Simára keverünk 12,5 dkg porcukrot a tojásfehérjével, és bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát. A maradék 5 dkg porcukrot elkeverjük 2 evőkanál szilvalével, és vékony sugárban, csigaalakban a torta tetejére csurgatjuk. (Készítsünk kis tölcsérkét sütőpapírból, és ebből csurgassuk a levet). Fogvájóval belehúzunk a vékony csíkba, és hagyjuk teljesen megszáradni.


Elkészítési idő: 30 perc.