Szilvás almatorta
Hozzávalók
kb. 16 szelethez: 1 evÅ‘kanál olaj 3 dkg mandulaforgács 60 dkg savanykás alma 30 dkg szilvabefÅ‘tt 7,5 dkg vaj 15 dkg kristálycukor fél csomag vanÃliás cukor 3 tojás 2,5 dl tej 15 dkg liszt 17,5 dkg porcukor 1 tojásfehérje 2 evÅ‘kanál szilvalé
A tortaformát kikenjük olajjal, és beszórjuk a mandulaforgáccsal. Az almát meghámozzuk, magházát kiemeljük, húsát vékony gerezdekre vágjuk. A szilvát lecsepegtetjük, négybe vágjuk. A sütÅ‘t 220 C-fokra (gázsütÅ‘ 4. fokozat) elÅ‘melegÃtjük.
A vajat összekeverjük a cukorral, a vanÃliás cukorral, a tojásokkal, a tejjel és a liszttel. A gyümölcsöket a formába szórjuk, ráöntjük a masszát, és a sütÅ‘ középsÅ‘ rácsán kb. 35 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. Simára keverünk 12,5 dkg porcukrot a tojásfehérjével, és bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát. A maradék 5 dkg porcukrot elkeverjük 2 evÅ‘kanál szilvalével, és vékony sugárban, csigaalakban a torta tetejére csurgatjuk. (KészÃtsünk kis tölcsérkét sütÅ‘papÃrból, és ebbÅ‘l csurgassuk a levet). Fogvájóval belehúzunk a vékony csÃkba, és hagyjuk teljesen megszáradni.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc.
|