Szezámmagos süllő
Hozzávalók
(4)
25 dkg gomba 1 piros húsú paprika 2 fej hagyma 1 citrom 60 dkg süllőfilé 4 evőkanál liszt 3 evőkanál olaj 1 teáskanál kurkuma fél teáskanál őrölt kömény 25 dkg (basmati) rizs 5 dkg zsemlemorzsa 2 evőkanál szezámmag 2 tojás 1 dl fehérbor 4 evőkanál szójaszósz 5 dkg vaj
A gombát megtisztÃtjuk, kis szeletekre vágjuk. A paprikát megmossuk, húsát nem túl apró kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprÃtjuk. A citromot alaposan megmossuk, héjából levágunk egy nagyobb darabot, levét kinyomjuk. A halat megmossuk, lecsepegtetjük, bedörzsöljük sóval, borssal, és megforgatjuk a lisztben.
FelforrósÃtunk 1 evÅ‘kanál olajat egy lábosban, beleszórjuk a kurkumát, a köményt, a rizst, és kissé megpirÃtjuk. Felöntjük fél liter vÃzzel, és lassú tűzön puhára pároljuk. A zsemlemorzsát összekeverjük a szezámmaggal. Felverünk két tojást. A halat elÅ‘ször a tojásban majd a szezámmagos zsemlemorzsában megforgatjuk. FelforrósÃtjuk a maradék 2 evÅ‘kanál olajat, megpirÃtjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a paprikát és a gombát. Kevergetve továbbpirÃtjuk. Belekeverjük a citrom héját és levét, a bort, és puhára pároljuk a zöldségeket. Szójaszósszal ÃzesÃtjük. FelforrósÃtjuk a vajat egy serpenyÅ‘ben, és a halszeletek mindkét oldalát 5-5 percig sütjük benne. A zöldségekkel és a rizzsel kÃnáljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 50 perc.
|