Szezámmagos süllő


Hozzávalók (4)


25 dkg gomba
1 piros húsú paprika
2 fej hagyma
1 citrom
60 dkg süllőfilé
4 evőkanál liszt
3 evőkanál olaj
1 teáskanál kurkuma
fél teáskanál őrölt kömény
25 dkg (basmati) rizs
5 dkg zsemlemorzsa
2 evőkanál szezámmag
2 tojás
1 dl fehérbor
4 evőkanál szójaszósz
5 dkg vaj

A gombát megtisztítjuk, kis szeletekre vágjuk. A paprikát megmossuk, húsát nem túl apró kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A citromot alaposan megmossuk, héjából levágunk egy nagyobb darabot, levét kinyomjuk. A halat megmossuk, lecsepegtetjük, bedörzsöljük sóval, borssal, és megforgatjuk a lisztben. Felforrósítunk 1 evőkanál olajat egy lábosban, beleszórjuk a kurkumát, a köményt, a rizst, és kissé megpirítjuk. Felöntjük fél liter vízzel, és lassú tűzön puhára pároljuk. A zsemlemorzsát összekeverjük a szezámmaggal. Felverünk két tojást. A halat először a tojásban majd a szezámmagos zsemlemorzsában megforgatjuk. Felforrósítjuk a maradék 2 evőkanál olajat, megpirítjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a paprikát és a gombát. Kevergetve továbbpirítjuk. Belekeverjük a citrom héját és levét, a bort, és puhára pároljuk a zöldségeket. Szójaszósszal ízesítjük. Felforrósítjuk a vajat egy serpenyőben, és a halszeletek mindkét oldalát 5-5 percig sütjük benne. A zöldségekkel és a rizzsel kínáljuk.


Elkészítési idő: 50 perc.