Szezámmagos saslik
Hozzávalók
(4)
8 szelet marhahátszÃn 4 evÅ‘kanál szezámmag 2 evÅ‘kanál karamellszirup (3 dkg cukrot aranysárgára pirÃtunk, kevés vizet adunk hozzá, és sziruppá fÅ‘zzük) 3 evÅ‘kanál olÃvaolaj 2 kávéskanál Å‘rölt kömény cayenne-i bors
A húst kisebb kockákra vágjuk, és felhasználás előtt egy órával frissen pácoljuk.
Egy mély tálban összekeverjük a szezámmagot, a karamellszirupot, az olajat, az őrölt köményt, egy késhegynyi borsot, sót. Ebbe a keverékbe forgatjuk bele a húskockákat.
A húskockákat a nyársakra szúrjuk, majd az alufóliával borÃtott sütÅ‘rácsra tesszük. 15 percig sütjük, félidÅ‘ben megfordÃtjuk. Fokhagymával-korianderrel párolt sárgarépával tálalhatjuk.
|