Szezámmagos saslik


Hozzávalók (4)


8 szelet marhahátszín
4 evőkanál szezámmag
2 evőkanál karamellszirup (3 dkg cukrot aranysárgára pirítunk, kevés vizet adunk hozzá, és sziruppá főzzük)
3 evőkanál olívaolaj
2 kávéskanál őrölt kömény
cayenne-i bors

A húst kisebb kockákra vágjuk, és felhasználás előtt egy órával frissen pácoljuk. Egy mély tálban összekeverjük a szezámmagot, a karamellszirupot, az olajat, az őrölt köményt, egy késhegynyi borsot, sót. Ebbe a keverékbe forgatjuk bele a húskockákat. A húskockákat a nyársakra szúrjuk, majd az alufóliával borított sütőrácsra tesszük. 15 percig sütjük, félidőben megfordítjuk. Fokhagymával-korianderrel párolt sárgarépával tálalhatjuk.