Szegedi gulyáscsirke
Hozzávalók
(8)
2 kg csirke 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 dl olaj 1 csipetnyi őrölt kömény 1 evőkanál fűszerpaprika 20 dkg sárgarépa 10 dkg fehérrépa 10 dkg zellergumó 1 kg burgonya
A csirkét megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
FelforrósÃtjuk az olajat, üvegesre pirÃtjuk benne a hagymát. Lehúzzuk a tűzrÅ‘l, rászórjuk a köményt és a fűszerpaprikát, elkeverjük, 2-3 dl vizet öntünk rá, és a fokhagymát is beletesszük. Ismét tűzre tesszük. Belehelyezzük a csirkét, Ãzlés szerint sózzuk, és fedÅ‘ alatt 10-15 percig pároljuk. Közben megtisztÃtjuk, megmossuk a sárgarépát, a gyökért és a zellert, apróra vágjuk, végül rátesszük a csirkére. Felengedjük 2-2,5 l vÃzzel, és kb. 20 percig kÃméletesen, félpuhára fÅ‘zzük. Meghámozzuk, megmossuk a burgonyát, és kis kockákra vágjuk. Beletesszük a levesbe, ha kell, utána ÃzesÃtjük, (tehetünk bele erÅ‘s paprikát), és további 20 percig fÅ‘zzük. Galuskával tálaljuk.
|