Duplahagymás mézes csirke
Hozzávalók
10-12 apró vöröshagyma 1 fej fokhagyma 6 evőkanál olaj 1 konyhakész csirke 1 csapott evőkanál só 1 mokkáskanál őrölt fekete bors 1 kis csokor tárkony 2-3 evőkanál méz kb. 2 dl száraz fehérbor
A hagymát és a fokhagymát megtisztÃtjuk, az elÅ‘bbit csak akkor vágjuk félbe, ha nagyobbacska, az utóbbinál a gerezdeket azonban mindenképp. Az olaj felét megforrósÃtjuk, a kétféle hagymát üvegesre sütjük rajta, majd tűzálló tálba borÃtjuk. A csirkét 8 részre daraboljuk, a maradék olajon körös-körül megpirÃtjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprÃtott tárkonnyal fűszerezzük. A hagymára rakosgatjuk, a mézzel megkenegetjük, majd egy kevés bort és vizet öntünk alá. SütÅ‘ben (kb. 150 °C; légkeveréses sütÅ‘ben 135 °C) 1,5-2 órán át sütjük, többször megforgatjuk. Közben levével locsolgatjuk, ha kell, pótoljuk. Ha túlzottan pirulna, alufóliával letakarjuk. Friss saláta illik hozzá köretnek.
ElkészÃtési idÅ‘: 2 óra.
Egy adag: 635 kcal / 2655 kJ.
Italajánlat: félszáraz fehérbor (Móri ezerjó 2000).
Recept: Hargitai György. |
|
|
|