Szederkrémtorta
Hozzávalók
16 szelethez: 1 kerek piskótalap 1/3-a (kb. 2 cm magas, kész tortalap) krémhez: 25 dkg mélyhűtött (vagy friss) szeder 1 csomag (10 g) zselatin 2 csomag tejszÃnhabpor 2,5 dl (hideg) tej fél dl szederszörp tetejére: 2 csomag tejszÃnhabpor 3 dl tej dÃszÃtéshez: 10 dkg pirÃtott mandulaforgács
A szedret hagyjuk felengedni, 16 szép szemet félreteszünk a dÃszÃtéshez. A zselatint beáztatjuk 4 evÅ‘kanál vÃzbe (kb. 10 perc).
A krémhez a tejszÃnhabport felverjük a tejjel. A szörpöt a zselatinhoz adjuk, folytonosan kevergetve felforraljuk. Belekeverjük a szedret, és a tejszÃnhabbal, lassan keverve krémmé összedolgozzuk. A piskótára kenjük. (A piskóta köré tegyünk karikát, hogy a krém ne folyjon le!) A tetejére a 2 csomag tejszÃnhabport a 3 dl hideg tejjel felverjük, és a torta (a krém) tetejére és az oldalára kenjük. A tortát egy órára betesszük a hűtÅ‘be. A tetejét a szeleteket kijelölve a félretett szederszemekkel dÃszÃtjük, az oldalán a tejszÃnbe pirÃtott mandulaszeleteket nyomunk.
ElkészÃtési idÅ‘: 45 perc.
|