Szederkrémtorta


Hozzávalók


16 szelethez:
1 kerek piskótalap 1/3-a (kb. 2 cm magas, kész tortalap)
krémhez:
25 dkg mélyhűtött (vagy friss) szeder
1 csomag (10 g) zselatin
2 csomag tejszínhabpor
2,5 dl (hideg) tej
fél dl szederszörp
tetejére:
2 csomag tejszínhabpor
3 dl tej
díszítéshez:
10 dkg pirított mandulaforgács

A szedret hagyjuk felengedni, 16 szép szemet félreteszünk a díszítéshez. A zselatint beáztatjuk 4 evőkanál vízbe (kb. 10 perc). A krémhez a tejszínhabport felverjük a tejjel. A szörpöt a zselatinhoz adjuk, folytonosan kevergetve felforraljuk. Belekeverjük a szedret, és a tejszínhabbal, lassan keverve krémmé összedolgozzuk. A piskótára kenjük. (A piskóta köré tegyünk karikát, hogy a krém ne folyjon le!) A tetejére a 2 csomag tejszínhabport a 3 dl hideg tejjel felverjük, és a torta (a krém) tetejére és az oldalára kenjük. A tortát egy órára betesszük a hűtőbe. A tetejét a szeleteket kijelölve a félretett szederszemekkel díszítjük, az oldalán a tejszínbe pirított mandulaszeleteket nyomunk.


Elkészítési idő: 45 perc.