Sárgarépás pulykatekercs
Hozzávalók
(4)
4 kelkáposztalevél 16 szál zöldbab (mélyhűtött) 20 dkg sárgarépa 2 nagy szelet pulykamellfilé (60 dkg) 1 evőkanál liszt 4 dkg reszelt parmezán sajt 1 tojássárgája őrölt szerecsendió 1 evőkanál vaj ( margarin) 2 evőkanál olaj 1 dl félszáraz fehérbor 1 kávéskanál provence-i fűszerkeverék 1-2 szál kakukkfű (petrezselyem)
A kelleveleket 5 percre hideg vÃzbe merÃtjük, aztán a zöldbabbal együtt forrásban lévÅ‘, sós vÃzben 5 percig fÅ‘zzük. Konyharuhára terÃtjük, felitatjuk róluk a vizet. A kellevelek középsÅ‘, vastag erét kivágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, és durvára-szálasra reszeljük. A húst leöblÃtjük, szárazra töröljük, folpackkal betakarjuk, kÃméletesen kiverjük, aztán meghintjük sóval és (frissen) Å‘rölt borssal.
A sárgarépához keverjük a lisztet, a sajtot és a tojássárgáját, Ãzlés szerint sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval illatosÃtjuk. A hússzeletekre 2-2 kellevelet terÃtünk, megkenjük a sárgarépa-keverékkel, hosszában, folytatólagosan a tetejükre fektetünk 8-8 szál zöldbabot, és szorosan feltekerjük. Hústűvel megtűzzük, sonkaszerűen megkötözzük. A vajat és az olajat felforrósÃtjuk, megkapatjuk benne a hústekercseket, alájuk öntjük a bort, meghintjük a fűszerkeverékkel, és fedÅ‘ alatt puhára pároljuk (40-45 perc). A hústekercseket vágódeszkára emeljük, alufóliával betakarva 5 percig pihentetjük. Lehántjuk róluk a zsineget, nem túl vékonyan felszeleteljük, tálra rendezzük, és kakukkfűlevélkékkel dÃszÃtjük. Köretként hasábburgonyát, grillezett vagy rozmaringos olajjal, tepsiben sütött zöldségeket, vegyes idénysalátát kÃnálhatunk hozzá
ElkészÃtési idÅ‘: 45 perc.
|