Sváb burgonyasaláta


Hozzávalók (4)


1 kg burgonya (nem szétfővő fajta)
1 fej vöröshagyma
5 dkg húsos szalonna
2 teáskanál ételízesítő
4 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál fehérborecet
2 evőkanál vágott snidling

A burgonyát alaposan megmossuk, és héjában sós vízben megfőzzük. Kissé hűlni hagyjuk, meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, összevágjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk. Felforralunk 2,5 dl vizet az ételízesítővel. Az olajat simára keverjük az ecettel, a hagymával, sóval, borssal és a forró vízzel. A burgonyára öntjük, elkeverjük, és hagyjuk beszívódni. Tálalás előtt a szalonnát ropogósra pirítjuk, a pörcöt a snidlinggel együtt a salátára szórjuk.


Elkészítési idő: 15 perc.