Sváb burgonyasaláta
Hozzávalók
(4)
1 kg burgonya (nem szétfÅ‘vÅ‘ fajta) 1 fej vöröshagyma 5 dkg húsos szalonna 2 teáskanál ételÃzesÃtÅ‘ 4 evÅ‘kanál olÃvaolaj 3 evÅ‘kanál fehérborecet 2 evÅ‘kanál vágott snidling
A burgonyát alaposan megmossuk, és héjában sós vÃzben megfÅ‘zzük. Kissé hűlni hagyjuk, meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, összevágjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk.
Felforralunk 2,5 dl vizet az ételÃzesÃtÅ‘vel. Az olajat simára keverjük az ecettel, a hagymával, sóval, borssal és a forró vÃzzel. A burgonyára öntjük, elkeverjük, és hagyjuk beszÃvódni. Tálalás elÅ‘tt a szalonnát ropogósra pirÃtjuk, a pörcöt a snidlinggel együtt a salátára szórjuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 15 perc.
|