Tulipános gyümölcssaláta
Hozzávalók
1 kisebb sárgadinnye 1 gerezd görögdinnye 2 narancs, 1 citrom 1 evÅ‘kanál vodka vagy cseresznyelikÅ‘r 20 többféle szÃnűtulipánszirom
(Tudjuk, hogy a dinnye májusban nem igazán idénygyümölcs, de a tulipános meglepetés kedvéért talán ez egyszer megkockáztathatjuk.)
A kétféle dinnyébÅ‘l kis dinnyevájóval vagy éles kiskanállal kis golyókat, "falatkákat" vájunk, a megmosott meghámozott narancsot és citromot apró kockákra vágjuk. Az összes gyümölcsöt tálba töltjük, a vodkával vagy a likÅ‘rrel meglocsoljuk, alaposan összekeverjük, és 1-2 órára hűtÅ‘szekrénybe tesszük, hogy Ãzei összeérjenek. Tála-lás elÅ‘tt a tál szélét és a gyümölcssaláta tetejét a megmosott, leszárogatott tulipánszirmokkal dÃszÃtjük. A szirmokat ne keverjük bele a salátába, mert összeesnek!
ElkészÃtési idÅ‘: 15 perc + érlelés.
Egy adag: 188 kcal / 786 kJ.
Italajánlat: félédes fehérbor (Tori muscat lunel '99).
|