Tulipános gyümölcssaláta


Hozzávalók


1 kisebb sárgadinnye
1 gerezd görögdinnye
2 narancs,
1 citrom
1 evőkanál vodka vagy
cseresznyelikőr
20 többféle színűtulipánszirom

(Tudjuk, hogy a dinnye májusban nem igazán idénygyümölcs, de a tulipános meglepetés kedvéért talán ez egyszer megkockáztathatjuk.) A kétféle dinnyéből kis dinnyevájóval vagy éles kiskanállal kis golyókat, "falatkákat" vájunk, a megmosott meghámozott narancsot és citromot apró kockákra vágjuk. Az összes gyümölcsöt tálba töltjük, a vodkával vagy a likőrrel meglocsoljuk, alaposan összekeverjük, és 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy ízei összeérjenek. Tála-lás előtt a tál szélét és a gyümölcssaláta tetejét a megmosott, leszárogatott tulipánszirmokkal díszítjük. A szirmokat ne keverjük bele a salátába, mert összeesnek!


Elkészítési idő: 15 perc + érlelés.
Egy adag: 188 kcal / 786 kJ.
Italajánlat: félédes fehérbor (Tori muscat lunel '99).