Sajtos hagymaleves


Hozzávalók


1 nagyobb vöröshagyma
4 dkg vaj
só
1 húsleveskocka
2 dl fehérbor
1 zsemle
2 evőkanál olaj
8 dkg trappista sajt

A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, gyűrűire szedjük és a vajon, közepes lángon, kevergetve megpároljuk. Enyhén megsózzuk, 1 liter vízzel fölöntjük, majd a leveskockát belemorzsoljuk. Amint fölforrt, levesszük a tűzről, és a borral ízesítjük. Közben a zsemlét kis kockákra vágjuk, az olajon megpirítjuk és 4 tányéron elosztjuk, akárcsak a lereszelt sajtot, és végül rámerjük a forró levest.


Elkészítési idő: 30 perc.
Egy adag: 278 kcal / 1163 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.