Sajtos hagymaleves
Hozzávalók
1 nagyobb vöröshagyma 4 dkg vaj só 1 húsleveskocka 2 dl fehérbor 1 zsemle 2 evőkanál olaj 8 dkg trappista sajt
A hagymát megtisztÃtjuk, vékony karikákra vágjuk, gyűrűire szedjük és a vajon, közepes lángon, kevergetve megpároljuk. Enyhén megsózzuk, 1 liter vÃzzel fölöntjük, majd a leveskockát belemorzsoljuk. Amint fölforrt, levesszük a tűzrÅ‘l, és a borral ÃzesÃtjük. Közben a zsemlét kis kockákra vágjuk, az olajon megpirÃtjuk és 4 tányéron elosztjuk, akárcsak a lereszelt sajtot, és végül rámerjük a forró levest.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc.
Egy adag: 278 kcal / 1163 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|