Spárgakrémleves ropogós szalonnával
Hozzávalók
1 kg közepes vastagságú vagy levesspárga 1 liter zsÃrtalanÃtott zöldség- vagy erÅ‘leves csipetnyi cukor 4-5 dkg vaj vagy Rama margarin 2 evÅ‘kanál finom- liszt, 1 dl fÅ‘zÅ‘tejszÃn só, Å‘rölt fekete bors 10 dkg vékony szelet húsos, füstölt szalonna
A spárgát megtisztÃtjuk, azaz vékony külsÅ‘ héját lefejtjük, majd a fejeket levágjuk róla. Ezeket 4 darab kivételével más étel készÃtéséhez félretesszük. A spárga törzsét föl-daraboljuk, a cukorral ÃzesÃtett levesben puhára fÅ‘zzük, majd merülÅ‘mixerrel pépesÃtjük. A vajat fölolvasztjuk, és a lisztet kevergetve megfuttatjuk benne. A spárgapürét rászűrjük, a tejszÃnnel dúsÃtjuk, és 3-4 percig forraljuk. Megkóstoljuk, megborsozzuk, ha kell utánasózzuk. Ha túl sűrű, kevés levessel vagy tejjel hÃgÃthatjuk. IdÅ‘közben a szalonnát kisebb darabokra vágjuk, és ropogósra sütjük. A félretett
4 spárgafejet enyhén sós vÃzben roppanósra fÅ‘zzük, lecsöpögtetjük, majd tálaláskor a szalonnával együtt a leves tetejére szórjuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 40 perc.
Egy adag: 362 kcal / 1514 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Mõcsényi zöldveltelini '01).
|