Spagetti fokhagymás zöldségekkel
Hozzávalók
(4)
6 kisebb répa 1 piros húsú paprika 1 zöld húsú paprika 1 sárga húsú paprika 3 gerezd fokhagyma 15 dkg (cukor)borsó (konzerv vagy mélyhűtött) 8 evÅ‘kanál olÃva olaj 1 csomag (50 dkg) spagetti Parmezán sajt a tálaláshoz
A zöldségeket megtisztÃtjuk, megmossuk. A répát kis kockákra, a paprikákat csÃkokra vágjuk. A fokhagymát áttörjük.
ElkészÃtés: A répát és a borsót egymás után enyhén sós vÃzben puhára fÅ‘zzük. Az olajat összekeverjük a fokhagymával, beleforgatjuk a paprikát, a répát és a borsót. Sózzuk, borsozzuk, és kb. 2 órát állni hagyjuk. A tésztát enyhén sós vÃzben kifÅ‘zzük, leszűrjük. Összekeverjük a zöldségekkel, és parmezán sajttal megszórva tálaljuk.
|