Spagetti fokhagymás zöldségekkel


Hozzávalók (4)


6 kisebb répa
1 piros húsú paprika
1 zöld húsú paprika
1 sárga húsú paprika
3 gerezd fokhagyma
15 dkg (cukor)borsó (konzerv vagy mélyhűtött)
8 evőkanál olíva olaj
1 csomag (50 dkg) spagetti
Parmezán sajt a tálaláshoz

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A répát kis kockákra, a paprikákat csíkokra vágjuk. A fokhagymát áttörjük. Elkészítés: A répát és a borsót egymás után enyhén sós vízben puhára főzzük. Az olajat összekeverjük a fokhagymával, beleforgatjuk a paprikát, a répát és a borsót. Sózzuk, borsozzuk, és kb. 2 órát állni hagyjuk. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Összekeverjük a zöldségekkel, és parmezán sajttal megszórva tálaljuk.