Spagetti carbonara
Hozzávalók
1 csomag spagetti (legjobb a durum lisztből készült)
5 dkg vaj 1 púpozott evőkanál liszt 6 dl tej 20 dkg gomba 20 dkg sonkafelvágott (jó a legolcsóbb is! esetleg a megmaradt húsvéti sonka) 20 dkg sajt olaj só bors szerecsendió
A vajból, lisztbÅ‘l és a tejbÅ‘l besamell mártást készÃtünk, ÃzesÃtjük sóval, borssal és Å‘rölt szerecsendióval. A sajtot lereszeljük és kb. 1/3-át belekeverjük a mártásba, a többit félretesszük a tálaláshoz.
A gombát felkockázzuk, és egy kevés olajon megpirÃtjuk, ÃzesÃtjük sóval, borssal. A sonkafelvágottat vékony csÃkokra metéljük (ha a húsvéti sonka maradékát használjuk, vigyázzunk a sózással!), a gombához keverjük és még egy kicsit tovább pirÃtjuk, ezután hozzáöntjük a besamell mártást.
A spegettit kifÅ‘zzük, tányérra szedjük, a tetejére ráöntjök a gombás-sonkás mártást, tetejét megszórjuk reszelt sajttal és jó étvágyat kÃvánunk hozzá.
|