Spagetti carbonara


Hozzávalók


1 csomag spagetti (legjobb a durum lisztből készült)

5 dkg vaj
1 púpozott evőkanál liszt
6 dl tej
20 dkg gomba
20 dkg sonkafelvágott (jó a legolcsóbb is! esetleg a megmaradt húsvéti sonka)
20 dkg sajt
olaj
só
bors
szerecsendió

A vajból, lisztből és a tejből besamell mártást készítünk, ízesítjük sóval, borssal és őrölt szerecsendióval. A sajtot lereszeljük és kb. 1/3-át belekeverjük a mártásba, a többit félretesszük a tálaláshoz. A gombát felkockázzuk, és egy kevés olajon megpirítjuk, ízesítjük sóval, borssal. A sonkafelvágottat vékony csíkokra metéljük (ha a húsvéti sonka maradékát használjuk, vigyázzunk a sózással!), a gombához keverjük és még egy kicsit tovább pirítjuk, ezután hozzáöntjük a besamell mártást. A spegettit kifőzzük, tányérra szedjük, a tetejére ráöntjök a gombás-sonkás mártást, tetejét megszórjuk reszelt sajttal és jó étvágyat kívánunk hozzá.