Spagetti a tenger gyümölcseivel
Hozzávalók
(4)
1 csomag mélyhűtött tenger gyümölcsei 50 dkg spagetti 1 kis hagyma 3 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem 6 evÅ‘kanál olÃvaolaj 1 dl húsleves kockából 1 dl száraz fehérbor 1 cseresznyepaprika
A tenger gyümölcseit hagyjuk felengedni. A spagettit bÅ‘, sós forró vÃzben kifÅ‘zzük, lecsepegtetjük. A hagymát és a fokhagymát megtisztÃtjuk, a hagymát finomra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, és apróra vágjuk.
Akkora serpenyÅ‘ben/lábasban, amelybe belefér majd a tészta, felforrósÃtunk 2 evÅ‘kanál olajat, beledobjuk a fokhagymagerezdeket, és ha megpirultak, kivesszük. Hozzáadjuk a petrezselyem felét, felöntjük a húslével, a borral, hozzáadjuk a tenger gyümölcseit és a maradék olajat. Kb. 15 percig fÅ‘zzük, gyakran megkeverjük. A spagettit beleöntjük a mártásos serpenyÅ‘be, lazán összekeverjük, és néhány másodpercig élénk tűzön forrósÃtjuk. Megszórjuk a maradék petrezselyemmel, rámorzsoljuk a cseresznyepaprikát, és azonnal tálaljuk.
|