Zöldspárgás pulykatekercs
Hozzávalók
4 szelet, egyenként kb. 15 dkg-os pulykamellfilé (csirkemellbÅ‘l, borjúcombból vagy sertésszűzpecsenyé- bÅ‘l is készÃthetjük) só, 6 tojás 4 evÅ‘kanál olaj kb. 20 szál zöldspárga 2 húsleveskocka 4 nagy szelet sonka 1-1 dl tejföl és tejszÃn 1 evÅ‘kanál finomliszt fél mokkáskanál Å‘rölt fehér bors
A húst közepesen vastag téglalappá kiverjük, enyhén besózva félrerakjuk. A tojáso-kat csipetnyi sóval felverjük, majd a forró olajon vékonyabb tojáslepényt sütünk belőle.
A spárgát megtisztÃtjuk, lábas-ba töltjük, bÅ‘ fél liter vizet öntünk rá. A leveskockát belemorzsoljuk, a zöldséget kb. 8 perc alatt roppanósra fÅ‘zzük. Úgy a kétharmadát kiemel-jük, lecsöpögtetjük. A húsokra egy-egy szelet sonkát fektetünk, erre kerül a tojáslepény, majd a zöldspárga. Feltekerjük, majd egyenként megolajozott alufóliába csomagoljuk. A lében maradt spárga mellé a lábasba rakjuk, és kis lángon kb. 20 percig fÅ‘zzük. Ha kész, a hústekercseket szűrÅ‘lapáttal kiemeljük. A tejfölt a tejszÃnnel és a liszttel simára keverjük, a maradék spárgás levet ezzel sűrÃtjük, majd az egészet merülÅ‘mixerrel pürésÃtjük, ha szükséges, átszűrjük. Megborsozzuk, ha kell utánasózzuk, de kerülhet bele pár csepp citromlé vagy gondolatnyi cukor is. A hústekercset a fóliából kicsomagolva fölszeleteljük, és tálaláskor a mártással körülöntjük.
ElkészÃtési idÅ‘: 50 perc.
Egy adag: 541 kcal / 2262 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Etyeki sauvignon blanc 2000).
|