Részeges túrótorta aszalt gyümölcsökkel
Hozzávalók
50 dkg túró 1 csomag tejpor 10+10 dkg margarin 3 dl tejszÃn 4 evÅ‘kanál porcukor 1 csomag zselatin mindenféle aszalt gyümölcs Amaretto likÅ‘r 1 csomag édes kakaós keksz 1 tábla étcsoki
A kekszet apróra törjük. 10 dkg margarint felolvasztunk, majd a kekszhez hozzáöntve jól eldolgozzuk, kis marékkal az aszalt gyümölcsökbÅ‘l kerülhet a masszához is. Fogjunk egy kapcsos tortaformát, alufóliával béleljük ki az alját, majd nyomkodjuk bele a masszát. Tegyük hűtÅ‘be 1 órára. Az aszalt gyümölcsöket áztassuk be egy kis likÅ‘rbe. A krémhez törjük össze a túrót a margarinnal, a tejporral és a porcukorral. A zselatint oldjuk fel kis tejben, adjuk a masszához, a tejszÃn verjük fel és keverjük az egészhez, hogy könnyű krémet kapjunk. Legvégül adjuk hozzá a gyümölcsöket, öntsük az alapra, és dermedésig rakjuk a hűtÅ‘be. A csokit olvasszuk meg gÅ‘z fölött, kis margarint keverjünk hozzá, mehet egy kis amaretto is, majd öntsük a megdermedt tortára, és alaposan hűtsük be.
|