Részeges sonka
Hozzávalók
40 dkg főtt, füstölt sonka 1 fej hagyma 2 dl vörösbor 1 evőkanál liszt 1 evőkanál paradicsompüré 1 dl tejföl vaj kakukkfű bors
A fÅ‘tt, füstölt sonkát felszeleteljük, majd megforrósÃtott vajon mindkét oldalon ropogósra sütjük. A serpenyÅ‘bÅ‘l kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Meghintjük a liszttel, megpirÃtjuk, majd felöntjük a borral. Kakukkfűvel, sóval, borssal és paradicsompürével ÃzesÃtjük. Jól kiforraljuk, majd apránként belekeverjük a tejfölt is. Visszatesszük a sonkát és összemelegÃtjük. Burgonyafánkot vagy -pürét adunk mellé.
|