Répás burgonyagombóc
Hozzávalók
40 dkg burgonya 2 szál sárgarépa 2 fej hagyma liszt olaj só bors
A meghámozott burgonyát sós vÃzben megfÅ‘zzük. A lekapargatott sárgarépát vastagabb karikákra vágjuk és ugyancsak sós vÃzben megfÅ‘zzük. Az egyik fej hagymát olajon üvegesre pároljuk, a másikat karikákra vágjuk, lisztbe forgatjuk és forró olajon ropogósra pirÃtjuk. Itatósra szedjük, a felesleges zsiradákot lecsöpögtetjük. A leszűrt répát és burgonyát burgonyanyomóval összetörjük, borsozzuk, és belekeverjük a párolt hagymát. A masszából két kanál segÃtségével gombócokat formálunk, tányérra helyezzük és meghintjük a ropogós hagymakarikákkal. Salátát kÃnálunk hozzá.
|