Rostonsült lazacderék
Hozzávalók
80 dkg lazac 20 dkg shitake gomba 5 dkg margarin 2 dkg liszt 2 dl tejföl kapor
A megtisztÃtott gombát kevés margarinban pirosra sütjük, sózzuk, hozzáadjuk a kaprot, megszórjuk liszttel, tejfölt keverünk hozzá, és vÃzzel felöntjük. Jól elkeverjük és felforraljuk. Az Ãgy készÃtett mártást citromlé hozzáadásával pikánsabbá, tejszÃnnel selymesebbé tehetjük. A pikánsabb változat a párolt, a lágyabb, tejszÃnes pedig a sült halakhoz illik inkább. Az elÅ‘készÃtett lazacból kb.2 cm-es \"patkót\" vágunk, melyet sózunk és kevés, forró olajban megsütünk. Az elkészült halat a forró kapros gombával azonnal tálaljuk, köretként párolt zöldséget kÃnálhatunk.
|