Rostélyos gombaraguval
Hozzávalók
1 kg csontos rostélyos 25 dkg csiperkegomba 15 dkg gyöngyhagyma 5 dkg húsos füstölt szalonna 5 dkg paradicsompüré 2 evőkanál mustár olaj só bors
A marhahúst borssal bedörzsöljük, mustárral bekenjük és kb. 1 dl olajjal leöntjük. Lefedve, hűtÅ‘szekrényben, legalább 1 napig érleljük. A pácból kivéve a húst sózzuk és tepsibe fektetjük. A tűzhelyen, nagy lángon minden oldalról megpirÃtjuk, majd sütÅ‘be tesszük. 180 fokon 30-35 percig sütjük, közben az olajos páccal gyakran kenegetjük. AmÃg a hús sül, elkészÃtjük a gombaragut. SerpenyÅ‘ben kiolvasztjuk a csÃkokra vágott húsos, füstölt szalonna zsÃrját. Hozzáadjuk a felszeletelt csiperkegombát és a megtisztÃtott gyöngyhagymát. Megpároljuk, majd felöntjük a kevés vÃzzel elkevert paradicsompürével. Sóval, borssal ÃzesÃtjük. A megsült húst felszeleteljük, tálra helyezzük és leöntjük a raguval. Vegyes körettel tálaljuk.
|