Rostélyos gombaraguval


Hozzávalók


1 kg csontos rostélyos
25 dkg csiperkegomba
15 dkg gyöngyhagyma
5 dkg húsos
füstölt szalonna
5 dkg paradicsompüré
2 evőkanál mustár
olaj
só
bors

A marhahúst borssal bedörzsöljük, mustárral bekenjük és kb. 1 dl olajjal leöntjük. Lefedve, hűtőszekrényben, legalább 1 napig érleljük. A pácból kivéve a húst sózzuk és tepsibe fektetjük. A tűzhelyen, nagy lángon minden oldalról megpirítjuk, majd sütőbe tesszük. 180 fokon 30-35 percig sütjük, közben az olajos páccal gyakran kenegetjük. Amíg a hús sül, elkészítjük a gombaragut. Serpenyőben kiolvasztjuk a csíkokra vágott húsos, füstölt szalonna zsírját. Hozzáadjuk a felszeletelt csiperkegombát és a megtisztított gyöngyhagymát. Megpároljuk, majd felöntjük a kevés vízzel elkevert paradicsompürével. Sóval, borssal ízesítjük. A megsült húst felszeleteljük, tálra helyezzük és leöntjük a raguval. Vegyes körettel tálaljuk.