Rántott gomba


Hozzávalók


10 db gomba - lehetőleg szép nagy kalapú
vaj
mustár
bors
só
tojás
sajt
panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa

A gombákat megtörölgetem, szárukat óvatosan kitöröm, és kiskanállal kikaparom a lemezkéket úgy, hogy töltheto üreget kapjak. A gombaszárat apró kockára vágom a lemezkékkel, vajon megdinsztelem, közben egy teáskanál mustárt adok hozzá. Megborsozom, sózom ízlés szerint. Mikor kicsit megbarnult és a gomba leve is elpárolgott, 1 tojást adok hozzá, jól elkeverem vele, és kb. 15 dkg reszelt füstölt sajtot adok hozzá. Ezt a masszát kiskanállal a gomba üregébe töltöm. Lisztbe,tojásba,zsemlemorzsába panírozom, és a hagyományos módon kisütöm. Tartárral és sült krumplival nagyon finom.