Rántott gomba
Hozzávalók
10 db gomba - lehetÅ‘leg szép nagy kalapú vaj mustár bors só tojás sajt panÃrozáshoz: liszt tojás zsemlemorzsa
A gombákat megtörölgetem, szárukat óvatosan kitöröm, és kiskanállal kikaparom a lemezkéket úgy, hogy töltheto üreget kapjak. A gombaszárat apró kockára vágom a lemezkékkel, vajon megdinsztelem, közben egy teáskanál mustárt adok hozzá. Megborsozom, sózom Ãzlés szerint. Mikor kicsit megbarnult és a gomba leve is elpárolgott, 1 tojást adok hozzá, jól elkeverem vele, és kb. 15 dkg reszelt füstölt sajtot adok hozzá. Ezt a masszát kiskanállal a gomba üregébe töltöm. Lisztbe,tojásba,zsemlemorzsába panÃrozom, és a hagyományos módon kisütöm. Tartárral és sült krumplival nagyon finom.
|